• کارخانه: مازندران، شهرک صنعتی بشل ، فاز 2
  • فروشگاه: مازندران، قائمشهر ، خیابان جویبار، نبش کوچه سینا
  • 3944 044 0912
  • English
  • فارسی
  • کارخانه: مازندران، شهرک صنعتی بشل ، فاز 2
  • فروشگاه: مازندران، قائمشهر ، خیابان جویبار، نبش کوچه سینا
  • 09120443944
  • 01142249050

چگونه نورپردازی بر روحیه، بدن و عملکرد فضا تأثیر می گذارد؟

چگونه نورپردازی بر روحیه، بدن و عملکرد فضا تأثیر می گذارد؟

چگونه نورپردازی بر روحیه، بدن و عملکرد فضا تأثیر می گذارد؟

با سلام خدمت همراهان گرامی آرون صنعت، در این مقاله قصد داریم به بررسی در مورد چگونه نورپردازی بر روحیه، بدن و عملکرد فضا تأثیر می گذارد؟ میپردازیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. برای بسیاری از مردم، زندگی مدرن موجب شده که بیشتر وقت از روز را داخل اتاق های بسته سپری کنند که نورپردازی آن اتاق ترکیبی از نورهای مصنوعی و طبیعی است.

با اینکه نورهای مصنوعی تا حد زیادی احتیاجات انسان ها را تامین میکند، ولی موجب تضادهایی در بدن انسان ها نیز شده است، زیرا سیستم بدن با نور روز و تاریکی شب برای تولید هورمون ها تطابق دارد و شب بیداری با کمک نورهای مصنوعی موجب بروز اختلال هایی در سیستم بدن انسان میشود.

در این مقاله به بیان مسائل زیر میپردازیم:

تاثیر نور در معماری داخلی

-تاثیر نور بر روحیه، بدن و عملکرد فضا

انواع نورپردازی با نور مصنوعی

-جمع بندی

.

.

.

تاثیر نور در معماری داخلی:

نور اولین شرط برای هر نوع ادراک بینایی است. عنصری است که با آن دیدن اشیاء ممکن میشود. نور مناسبترین ماده ساختاری است که میتواند به فعالیت های روزمره ما شکل، زیبایی، لذت و راحتی ببخشد ما را به خود جذب میکند و از نظر تاریخی میتوان گفت نور و روشنایی برای انسان مقدس و نشان از زندگی و پاکی بوده است.

انسان که خود آفریده نور است، بقا و سلامت جسمی و روحی آن نیز در گرو نور میباشد. روشن است که هستی و بقاء بشریت و همچنین یادگیری، پیشرفت و ارتقاء مداوم کیفیت زندگی اکثر انسانها در گرو نگاه کردن و دیدن است و لازمه دیدن، همانا نور میباشد. قطعا اگر نور نبود هستی هم به وجود نمی آمد و پدیده نور بود که توفیق حیات در روی زمین را به انسان داد.

در طراحی داخلی 3 - چگونه نورپردازی بر روحیه، بدن و عملکرد فضا تأثیر می گذارد؟
چگونه نورپردازی بر روحیه، بدن و عملکرد فضا تأثیر می گذارد؟

امروزه دانشمندان، طراحان و روانشناسان معتقدند که نورها نقش مهمی بر خل و خوی انسان و رفتارهای اجتماعی دارند. با اشاره به روح بخشی فضا، نور به موضوع کاربردهای گسترده ای در اصول طراحی محیطی تبدیل شده است. اخیراً، دانشمندان معتقدند که نور غالباً در طراحی داخلی به افزایش کاربرد به جای مؤلفه اصلی طراحی در کنار شکل، رنگ، بافت و غیره می پردازد.

نورپردازی با طراحی مناسب یکی از مؤلفه های مهم طراحی است که توانایی فرد را در اجرای فعالیتهای طبیعی روزانه مورد پشتیبانی قرار داده و سطح ناتوانی ناشی از این کمبودها را کاهش میدهد. نور روزانه حاوی طیفی است که در آن ساعت شبانه روزی حساسیت بالایی داشته و سطوح بالاتر نور را در طی روز فراهم میسازد.

ترکیب نورپردازی مناسب درون خانه و مواجه منظم نور در طول روز به سبک فعال زندگی و بهبود کیفیت زندگی میپردازد. در کل مسایل محیطی دارای دو جنبه هستند. اول اثرات فعالیت انسان بر ثبات اکولوژیک و دوم اثرات محیط بر سلامت و بهزیستی انسان است.

تاثیر نور بر روحیه، بدن و عملکرد فضا:

مقدار کافی از نور سطح خلق و خو و انرژی را بهبود می بخشد، در حالی که نورپردازی ضعیف به افسردگی و کمبودهای دیگر در بدن منجر می گردد. میزان و نوع نور به طور مستقیم بر غلظت ، اشتها ، خلق و خو و بسیاری از جنبه های دیگر زندگی روزمره تأثیر می گذارد.

چراغ های روشن تر و قوی تر برای صبح و در طول روز پیشنهاد می شوند، در حالی که چراغ های کم نور تر برای شب توصیه می شود. تنظیمات مخالف می تواند باعث ایجاد ریتم شبانه روزی گیج کننده در روند نرمال بدن گردند، برنامه خواب ما را تغییر داده یا منجر به کاهش انرژی در طول روز شوند. چراغ های روشن واکنش عاطفی اولیه ما را به یک محرک تشدید می کنند و اثرات آن می تواند هم مثبت و هم منفی باشد.

lighting mood 4 - چگونه نورپردازی بر روحیه، بدن و عملکرد فضا تأثیر می گذارد؟
تاثیر نور بر روحیه، بدن و عملکرد فضا

دمای رنگی نور نیز به همین میزان بر بدن انسان موثر است. در واقع ، هرچه درجه حرارت رنگ بالاتر باشد ، نور روشن تر و خنک تر خواهد بود. در این حالت ، گرم و سرد به گرمای فیزیکی لامپ اشاره نمی کند ، بلکه به رنگ نور می پردازد. چراغ های گرم باعث می شوند درمحیط دلپذیری و آرامش بیشتری احساس شود.

در حالی که چراغهای با تناژ سرد محرک محیط هستند که کاربران را هوشیارتر ، متمرکز تر و باعث افزایش سطح بهره وری می شوند. همچنین اعتقاد بر این است که نور سفید میزان هورمون مرتبط با خواب را کاهش می دهد ، و باعث می شود احساس هوشیاری بیشتری داشته باشیم.

نورسفید یا مهتابی می تواند برای مکانهایی که ذهن باید با سرعت کامل کار کند ، مانند سالن اجتماعات ، آشپزخانه های صنعتی و حتی کارخانه ها ، جایی که انتظار می رود تمرکز بالایی داشته باشد ، ایده آل باشد.

bedroom lighting idea 18 - چگونه نورپردازی بر روحیه، بدن و عملکرد فضا تأثیر می گذارد؟
نورپردازی اتاق خواب

تناژ های زرد  از آنجا که مطابق با غروب و طلوع خورشید است ، مواقعی که بدن به طور کلی آرامش را به ارمغان می آورد همانطور که از گذشته انسان ها شب ها در معرض چراغ های پر فشار قرار نمی گرفتند و در برابر نور ماه و آتش قرار می گرفتند.

 نورپردازی ضعیف ، غیرمستقیم و گرم باعث می شود محیط ها ساکت تر شوند و افراد آرامش بیشتری داشته باشند. ممکن است برای یک محیط کار که نیاز به کارآیی و بهره وری دارد ، انتخاب مناسبی نباشد. نورهای ضعیف و کم و دارای رنگ گرم محیط را آرام تر و با آرامش تر می سازد. و این در حالی است که نور های گرم برای رستوران و کافه، فضاهای استراحت، و اتاق خواب مناسب می باشد.

انواع نورپردازی با نور مصنوعی:

نورپردازی به طور کلی به چهار صورت انجام می شود: نورپردازی کلی، تاکیدی، کاربردی و دکوراتیو. برای اجرای یک نور پردازی قابل کنترل، راحت و کاربردی، باید استفاده از همه این حالت ها به صورت انفرادی یا ترکیبی اولویت بندی شوند.

نورپردازی کلی:

این نوع نور پردازی اصلی ترین حالت است که به نور پردازی محیطی نیز معروف است و در حقیقت جایگزین نور طبیعی روز می شود. این نوع روشنایی می تواند از طریق چراغ های سقفی، دیواری، رومیزی و لوسترها و هم چنین ترکیبی از سه نوع نورپردازی دیگر بوجود آید.

lighting in interior design 13 - چگونه نورپردازی بر روحیه، بدن و عملکرد فضا تأثیر می گذارد؟
انواع نورپردازی با نور مصنوعی

نورپردازی کاربردی:

نورپردازی کاربردی یعنی تامین نور کافی و مناسب به تناسب کاربرد محیط، می توان به نورپردازی مناسب برای آشپزخانه اشاره کرد. چراغ های رومیزی و آویزهای سقفی، نمونه های خوبی برای این نوع نورپردازی هستند.

نورپردازی تاکیدی:

از این نوع نور پردازی برای تاکید بر حضور عنصری مهم و زیبا در دکوراسیون، مانند تابلوهای هنری، مجسمه ها و غیره و نیز برای ایجاد احساسی دراماتیک در فضا استفاده می شود. این نوع نور پردازی حتما باید در کنار نورپردازی کلی و برای ارتقاء حال و هوای فضا و نیز برجسته ساختن پارامترهای مهم محیطها و آثار به کار گرفته می شود.

نورپردازی شناور، نورهای نقطه ای و نورپردازی خطی از انواع مهم این نوع نورپردازی هستند که می توانند به ایجاد سایه روشن در دکوراسیون و جلب نظرها بسوی قسمتی خاص در چیدمان به شما کمک کنند.

نورپردازی دکوراتیو:

در این نوع نورپردازی، ویژگی های فیزیکی چراغ ها به اندازه نوری که از آنها منتشر می شود اهمیت دارد و می تواند سبک دکوراسیون را تعریف کند. نورپردازی دکوراتیو، بیشتر دارای جنبه دکوراتیو است و به تعیین سبک دکوراسیون و تولید هماهنگی میان اجزای محیط کمک می کند.

جمع بندی:

امیدواریم این مقاله چگونه نورپردازی بر روحیه، بدن و عملکرد فضا تأثیر می گذارد؟ برای شما مفید باشد شما می توانید نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. برای سفارش محصولات آرون صنعت با شماره تماس های درج شده در سایت تماس حاصل فرمایید.

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.